Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(1820 niezalogowanych)
7 Postów
Paweł Kwiatkowski
(Smile32)
Wiking
Nic w tym dziwnego, po pierwsze norwedzy powinni placic wyzsze stawki pracujacym za granica polakom, bo jesli zarabia 100nok i ma z tego jeszcze podatek odprowadzic, zaplacic za mieszkanie, jedzenie etc. to nic takiej osobie nie zostanie. Po drugie Polak to Polak, czyli kombinator i oszust!!!!!!!!!!!!! aby wiecej zarobic, aby oszukac, inaczej nie potrafi zyc, tylko psuje opinie innym, tym ktorzy tu mieszkaja, legalnie pracuja, odprowadzja podatki i prowadze normalne spokojne zycie, przez takich cwaniaków, chamów maja gorsza opinie. Polak to zlodziej i kombinator w wiekszosci, jak widze takich burakow z budowy co mordy wydzieraja i pajacuja to az mnie sciska.. nie wspomne o o polskich pracodawcach ktorzy ich wyzyskuja i sami kombinuja, dlaczego u nas w kraju jest jak jest? bo polak to oszust, swinia i zlodziej, w wiekszosci oczywiscie!!! Przywleklo sie to do Norwegii, takie dziadostwo, nizina spoleczna i psuje opinie... do kraju wracac i tyrac za 1000zł
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
132 Posty
Stały Bywalec
Smile 27 Norwegia nie jest Twoja i kazdy moze przyjechac i pracowc.Nie jestes lepszy od innych ktorych opisujesz jestes taki sam bo wiesz :wyjatek potwierdza regule
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Paweł Kwiatkowski
(Smile32)
Wiking
miti35, wiem ze kazdy moze przyjechac, to chyba normalne, tylko pisze o takich co przynosza wstyd rodakom pracujacym w Norwegii, ja nikogo nie wsyzyskuje, nie pracuje na czarno i place podatki, a jak sie napatrzyklem na chlopkow budowlancow bo tu w wiekszosci tacy, to wstydzilem sie ze jestem z polakiem. Ci co nie placa podatkow powinni wywalic raz na zawsze z kraju , i wlepic zakaz wstepu, przeciez kazdy wie ze Polak to pijak zlodziej kombinator, pewnie zaliczasz sie do tej elity, skoro tak sie bronisz. Nie pisze o wszystkich, bo sa wyjatki, takze nie bierz sobie tego do serca
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Smile27 napisał:
przeciez kazdy wie ze Polak to pijak zlodziej kombinator
no no
i do tego rodak Błogosławionego J.P. 2
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
ojojoj ...to sobie smile ulżył . jest na topie bo nie pracuje w budowlance
znam wielu z tej branży bo mój zawód jest z nią powiązany i mogę stwierdzić że ....to sól ziemi naszej . buraków można spotkać wszędzie .....w necie także
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
no sól
bo innym za bardzo się nie chce robić na budowach
mimo, że dużo umieć nie trzeba
wystarczy być zdrowym i silnym
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
czy jastar ma zaćme na mózgownicy . w budowlance pracują ludzie od hydrauliki , wentylacji , zbrojarze , elektrycy i wielu innych . chyba masz na myśli mieszanie betonu w betoniarce ....a podobno jastar pracuje na budowie a nawet adeccowcy pomagają jak sam sobie nie radzi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
nie zmienia to faktów, że Polacy za granicą głównie pracują na budowach, bo rodowici nie chcą, podobnie jak i sprzątać wc
ani tego, ze zakres wiedzy wymaganej od takich fachowców wymaga nie dłuższego niż miesięczne przeszkolenie dla średnio rozgarniętej osoby
przykłady
nauczenie mnie kładzenia papy na gorąco nie zajęło więcej niż pół godziny
na rusztowanie wiszące wszedłem już pierwszego dnia na budowie i robiłem z drugim
pokazał mi na West 14 murarz jak się trzyma poziom do sznurka i mimo, że nie miałem kielni wcześniej w ręku ciągnęliśmy dalej 12 pięter elewacji z obsadzaniem terakoty
bardzo szybko opanowałem wiązanie zbrojenia po tym jak mi jeden pokazał jak to się knipexem wiąże
także może nie bredź i nie pizdzij, że to taka straszna sztuka opanować budowlankę
wystarczy chcieć i nie być kretynkiem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
no jednak nie same matoły pracują w budowlance
ps...dobrze że nie pokazali ci jak obsługuje się wyrzutnię rakiet ziemia-ziemia bo pół forum by zamilkło
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Paweł Kwiatkowski
(Smile32)
Wiking
Czesiu tak to Polska, widać jaki mądry jesteś, oglądasz jakieś kretyńskie kreskówki, nie sram po wszystkich, tak wyjatki, bo nie każdy jest taki sam, choc wiekszosc Polakow jest wykorzystywanych finansowe, pracujac dla polskich firm, polskiego pracodawcy, albo posredniczacych tj. Adecco, nie mowie o wszystkich budowlancach, kazdy jest inny, ale spora czesc osob pracujacyh w tym zawodzie jest taka jak pisalem, zlodziejsko kombinatorksa a do tego przynosi wstyd z roznych powodow , Ty nawet nie wpisaleś skad jestes pewnie z gorszej wiochy, ktorej nawet na mapie nie ma...
A zreszta co taki gnojek 20 letni moze wiedziec, przyjechal tu bo w kraju by z glodu zdechl, bez szkoly, bez zadnych perspektyw, dziekuj Czesiu Bogu ze ten kraj moze Ci zycie uratowac, bo w kraju by Cie wszy zjadły.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok